VOORDELEN CONDENSATIE

CONDENSATIE HR+

Wat is een condenserende gaswandketel?

Een condenserende gaswandketel heeft twee voordelen ten opzicht van de klassieke verwarmingsketel: hij haalt een rendement van 109 % en hij is compact. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de ketel vandaag een erg populaire en milieuvriendelijke verwarmingsbron is in vele woningen en appartementen.

 Een rendement van 109 % dankzij condensatietechnologie

Verantwoordelijk voor het hoge rendement van de condenserende gaswandketel is de condensatietechnologie. Daarbij worden de waterdeeltjes in de rookgassen, die vrijkomen bij het verbrandingsproces door middel van condensatie, gebruikt voor de verwarming van water. Met andere woorden: een deel van de uitstoot van een condensatieketel wordt hergebruikt om je woning van warmte of warm water te voorzien. Daarom behaalt een condensatieketel een rendement van 109 %. Ter vergelijking: een conventionele ketel haalt een rendement van 70 tot 80 %.

 Schakel dus over op een moderne condensatiegaswandketel van Vaillant en merk vrijwel onmiddellijk de voordelen. Voortaan maakt u zich geen zorgen meer over stijgende energiekosten, want dankzij de moderne condensatietechnologie van Vaillant haalt u meer rendement uit uw gas!

 Hoogkwalitatief - in roestvrij staal

Primaire warmtewisselaar, sanitaire warmtewisselaar (enkel in de combiketels) en pre-mix brander uit roestvrij staal.

 Betrouwbaar, compleet en flexibel te installeren

Antiblokkeersystemen, anti-vriesbeveiliging en back-up functie (bij bepaalde storingen toch een basiswarmtecomfort gegarandeerd).

De ecoTEC plus is een ‘gesloten’ toestel. U plaatst het toestel waar u het wenst.

Alle noodzakelijke accessoires* zijn reeds ingebouwd.

 *Expansievat is niet ingebouwd bij de VC 376 en de VCW 376.

 Hoog comfort en gebruiksvriendelijk

Universeel bedieningsbord met grote bedieningsknoppen en een goed leesbaar, verlicht display. De aquaPOWER plus functie biedt 21 % extra vermogen voor de warmwaterproductie en biedt dus een beter debiet.

 Breed gamma

De ecoTEC plus is beschikbaar in solo versie en kan met een warmwaterboiler of een zonneboiler gecombineerd worden. De ecoTEC plus is ook beschikbaar als combi versie met geïntegreerde warmwaterproductie.

Kies het vermogen dat u voor uw behoeften nodig heeft tussen 12 en 37 kW of surf voor meer informatie over de Duitse topkwaliteit van Vaillant naar www.vaillant.be

Indien u nog vragen hebt over het plaatsenherstellen of keuren van een centrale verwarmingsketel, neem dan gerust contact met ons op.