TUBEREN SCHOORSTENEN

Het voeren of tuberen van de schoorsteen

De functie van uw schoorsteen kan verbeterd worden door er een voering in aan te brengen. Deze voering zorgt ervoor dat uw schoorsteen lucht- en waterdicht gemaakt wordt. De sectie van de voering moet worden gekozen in functie van de aan te sluiten haard of kachel. 

De lucht tussen de voering en de wanden van de oude schoorsteen vormt bovendien een extra isolatie, wat de trek in de schoorsteen ten goede zal komen. Vermits de thermische inertie van de voering veel kleiner is dan van deze oorspronkelijke schoorsteen, zal hij nu ook veel sneller op temperatuur komen. 

Schoorsteenvoeringen kunnen uit asbestcement of uit soepele metalen buizen gemaakt worden (opgelet: aluminium enkel voor gastoestellen). We raden onze klanten aan om de te voeren schoorsteen eerst degelijk te laten vegen, zeker als hij voordien voor andere brandstoffen gebruikt werd. 

Opgelet! Een moderne schouw en een schouw die uit buizen bestaat, kunnen een zeer sterke tot overdreven trek veroorzaken. Dat kan uw haard door oververhitting beschadigen, tot onvolledige verbranding leiden en het rendement van uw toestel verminderen. In sommige gevallen kan, afhankelijk van het toesteltype, een in de schouwpijp geplaatste regelaar een oplossing bieden. Kom niet voor verrassingen te staan en vraag vooraf raad aan uw gespecialiseerde installateur!

Indien u nog vragen hebt over het plaatsenherstellen of keuren van een centrale verwarmingsketel, neem dan gerust contact met ons op.